teisipäev, 25. november 2014

Roheline salat



1 dl rohelisi läätsi
2 tüümianioksa
2 dl vett
veidi soola

brokoliõisikuid
1/4 porrut, viilutatud

Loputa läätsi korralikult, pane paksupõhjalisse kastrulisse, lisa vesi, sool ja tüümianioksad. Las keema tõusta, alanda kuumust, kata kaanega ning lase u 15 minutit keeda. Kontrolli, et potis oleks veel vett ning aseta siis läätsedele brokoliõiisikud ja pool porruviiludest. Kata taas kaanega ja kuumuta, kuni brokoli on pehme ja üleliigset vett enam pole. Kui vett on järele jäänud, nõruta läätsed, väldi ülekeetmist. Eemalda tüümianioksad.

oliiviõli
1/4 porrut, viilutatud
1 väike roheline paprika, viilutatud
1/2 küüslauguküünt, hakitud

Vala pannile veidi õli ning tõsta pann tasasele tulele. Lisa porru- ja paprikaviilud ning kuumuta aeg-ajalt segades, kuni porru on pehme, aga paprika veel veidi krõmps. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel paar minutit. Kalla läätsede hulka.

spinatilehti, suuremad jämedalt hakitud
sidrunimahla

Vala pannile veel pisut õli, kalla pannile spinatilehed, kata kaanega ja kuumuta mõni minut, jälgi kaane all toimuvat ja sega aeg-ajalt. Pigista peale pisut sidrunimahla ning kalla ka spinat läätsede ning porru-paprikasegu juurde.

6 rohelist oliivi, viilutatud
1/2 avokaadot, tükeldatud

Lõpuks lisa oliiviviilud ja avokaadotükid, sega ja maitsesta. Vajadusel lisa soola või sidrunimahla. Mõnus soojalt, aga igati sobilik ka jahtunult, kui maitsed juba seguneda on jõudnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar