neljapäev, 20. november 2014

Porgandi-rukkihelbepuder sügisviljade ja pekanipähklitega

On juhte, mil ajanappusel on toiduvalmistamisele igati soodne mõju. Kui pole mahti liiga pikalt nuputada, mis millega maitsemeeli kõige enam hellitava, üllatava või erutava koosluse võiks moodustada, on rohkem teoõigust juhusel või intuitsioonil. Neid ootamatuid avastusi tasub hinnata, kõige olulisem on nende nautimiseks aega leida.





80 ml rukkihelbeid
240 ml vett
1 väike oranž porgand, riivitud
1 väike kollane porgand, riivitud
2 kuivatatud datlit
soola

Pane kõik komponendid paksupõhjalisse kastrulisse, lase keema tõusta ning hauta madalal kuumusel 15-20 minutit, kuni helbed on pehmed.

peotäis viinamarju, poolitatud
1 tume ploom, jämedalt viilutatud
1/2 apelsini mahl
1 oks piparmünti, lehed hakitud

peale puistamiseks röstitud ja tükeldatud pekanipähkleid

Pane viinamarjad ja ploomiviilud väiksesse potti või pannile, puista üle hakitud piparmündilehtedega, pigista peale poole apelsini mahl. Kuumuta tasasel tulel 4-5 minutit.

Serveeri putru puuviljade ja pähklitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar