kolmapäev, 12. november 2014

Granaatõunasibulad





Mõni päev tagasi valmistasin Green Kitchen Stories uue, järjekorras teise ja taas võrratutest piltidest ning suurepärastest ideedest tulvil kokaraamatu "Green Kitchen Travels" järgi tajine'i, kus esindatud kõik magusapoolsed juurikad ehk porgand, pastinaak ja bataat ning pikast hautamisest täidlaseks paisunud rosinad. Lisaks veel suvikõrvitsat ja tomateid ning loomulikult ürte-vürtse. Otsustasin roa millegi hapukaga viimistleda. Juhusliku eksperimendi tulemusena sündis uus sügisene lemmik: karamellistatud sibulad, millele annavad karakterit granaatõunaseemned, -mahl ja -siirup.


seesamiseemneõli
1 punane sibul, peenelt viilutatud
(roosat himaalaja) soola
granaatõunasiirupit (ehk -melassi)
granaatõunaseemneid ja -mahla (piisab sellest, mis seemnete välja võtmisega eraldub)

Aja keskmisel kuumusel õli pannil soojaks, lisa sibularattad ja veidi soola. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni sibulad on kokku vajunud, pehmenenud ja kullakarva. Lisa granaatõunamahl ja -seemned ning -siirup, kuumuta segades veel paar minutit. Serveeri hautiste või salatitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar