pühapäev, 9. november 2014

Päevalilleseemne-hirsipuder

Ühel hommikul tekkis mul ootamatult isu pähklivõi järele, ent paraku kapiriiulitelt sellist toodet leida lootust ei olnud. Lahendust ei pidanud siiski kaugelt otsima, pähklid-seemned, pann ja pliidiraud muutsid probleemi olematuks. 



peotäis päevalilleseemneid
80 ml hirssi
160 ml vett
soola

1 tl kookosrasva
1 banaan, viilutatud
1 kollane kiivi, tükeldatud
jahvatatud tähtaniisi
soola
1 roheline kiivi, tükeldatud

Rösti kuumal pannil päevalilleseemned neid aeg-ajalt segades või raputades. Kelle köögivarustus ainult pliidiraudadega ei piirdu, võib kasutada ahju hüvesid. Kui seemned on aromaatsed ja kergelt kuldsed, vala need taldrikule jahtuma ning jahvata seejärel köögikombainis peeneks.

Pane paksupõhjalisse kastrulisse (eelistatult üleöö leotatud ja) loputatud hirsiterad, lisa vesi ja veidi soola. Lase keema tõusta ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni hirss on pehme. Sega hulka päevalilleseemnejahu.

Sulata pannil madalal kuumusel kookosrasv, lisa banaaniviilud, kuumuta paar minutit, lisa seejärel kollase kiivi tükid, tähtaniis ja õige veidi soola. Sega läbi ja kuumuta veel paar minutit.

Serveeri putru kuumutatud banaani-kiiviseguga ning tükeldatud värske rohelise kiiviga.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar