reede, 28. november 2014

Magusateks hommikuteks

Oma toidueelistuste kirjeldamisel rõhutatakse sageli nende hooajalist iseloomu: suvel haljad rohelised salatid ja õhulised magustoidud, talvel tummised hautised ja kreemised koogid. Ma ei tea, kas asi on minu kangekaelsuses või üleüldises veidruses, aga aeg-ajalt isutavad mind ka konkreetse perioodi olemusega väidetavalt mittesobivad toidud. Näiteks teen novembrihommikuteks ikka aeg-ajalt toorputru. Talvest lähtumine võib seejuures maitseelamust parandada: viimasel korral lisasin oma toorpudrule kakaod ja rüüpasin kõrvale ingveriteed.


peotäis toortatart
peotäis India pähkleid
1 banaan
2 sl toorkakaod
1/2 mandariini mahl

1 hurmaa
granaatõunaseemneid

Pane nii tatar kui pähklid ööseks likku. Hommikul loputa ning kalla köögikombaini. Lisa tükeldatud banaan, kakaopulber ja mandariinimahl. Püreesta siidjaks. Vala kaussi, serveeri hurmaa ja granaatõunaseemnetega, kõrvale sobib väga hästi värske ingveritee (tükeldatud ingverijuurele kuum vesi, lasta tõmmata ja seejärel nautida).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar