esmaspäev, 17. november 2014

Peedimääre

Taimsed määrded, kreemid ja segud on mõnusad lisandid paljudele soolastele toitudele ning muudavad toidukorra tunduvalt põnevamaks. Nende retsepte, mulle näib, pole kunagi liialt palju. Siin üks variant, mis inspireeritud turult toodud pisikestest punastest peetidest, mille keetmisele liig kaua aega ei kulunud, ja värsketest kohalikest Kreeka pähklitest, mis erakordselt kreemised.


3 väikest keedetud punast peeti
25 g 6 kuud laagerdunud toorkitsepiimast valmistatud Hispaania juustu
5 tervet Kreeka pähklit
peotäis petersellilehti
1/2 apelsini mahl
1-2 sl Kreeka pähkli õli

Purusta kõik komponendid köögikombainis.

Naudi värske täisterasaia või -leivaga, juurde paku pardimunadest valmistatud hüüvet ning lehtpeedilehe-peedihautist.

Lehtpeedilehe-peedihautis
sorts oliiviõli
1 väike peet, tükeldatud
3 suuremat lehtpeetilehte, peenikesteks ribadeks viilutatud, lehed ja varred eraldi
1 väike küüslauguküüs, õhukeselt viilutatud

Aja madalal kuumusel õli pannil soojaks, lisa peeditükid ning kuumuta aeg-ajalt segades 3 minutit. Sega juurde lehtpeedilehtede tükeldatud varreosa, kuumuta veel 2 minutit. Lisa leheribad ja küüslauguviilut, kuumuta segades paar minutit, kuni lehed on kokku vajunud ja läikivaks muutunud. Maitsesta soolaga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar