teisipäev, 25. november 2014

Jõhvika-rukkihelbepuder hurmaaga

Hurmaad on hetkel nii suurepärases küpsusastmes, et viimastel nädalatel on turulkäigu tulemusena ikka mõni hoolikalt valitud isend tee ka minu puuviljavaagnale leidnud. Nende kasutamine pole minu jaoks sugugi niisama lihtne kui kotti pistmine, sest hurmaade ülimalt magus maitse nõuab tasakaalustamist millegi hapu, kreemise või soolasega. Enim hellitas hiljutistest eksperimentidest maitsemeeli alljärgnev kooslus koredatest rukkihelvestest, siidise sisuga Kreeka pähklitest ja hiigelsuurtest jõhvikatest. Kui kaks esimest olid kohalikku päritolu, siis viimaste kasvupaigaks hoopis Kanada.



2,5 dl vett
peotäis jõhvikaid
2 tähtaniisi
1 porgand, riivitud
1 dl rukkihelbeid
1 sl amaranti
näpuotsatäis soola

Pane kõik komponendid paksupõhjalisse kastrulisse ning lase keema tõusta. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase podiseda, kuni kogu vedelik imendunud ja helbed enam-vähem pehmed. Korja välja tähtaniisitükid.

1 hurmaa, tükeldatud
värskeid Kreeka pähkleid

Serveeri putru tükeldatud hurmaa ja Kreeka pähklitega.

1 kommentaar:

  1. Sina oskad selles vesises saareriigis isegi toiduga päikese välja võluda!

    VastaKustuta