neljapäev, 13. november 2014

Eriti kreemine kaerahelbepuder

Pudrutuletiste ehk võimalike variatsioonide arv pudru teemal läheneb ilmselt lõpmatusele, mis on muidugi väga tervitatav, kui aurava kohvitassi või teekruusi kõrvalt sageli pudrukausi võib leida. Kaera-, rukki- või odrahelbed või -terad või -tang, tatar, hirss või kinoa, vesi, piim või kookoskoor, puuviljad pudru sisse või peale, tükeldatult, riivitult, viilutatult või tervelt, toorelt või kuumutatult, vürtsidega tembitult või naturaalselt, magustatult või ilma, röstitud või leotatud pähklite või seemnetega, aeg-ajalt hoopis jogurtiga... Võite ise arvata, mille üle mõtisklen või suisa juurdlen, kui duši all olen või riideid valin...

Minu jaoks on üks põnevamaid uuendusi helvestest valmistatud pudrule muna lisamine, mis muudab saadud kördi kreemilaadseks magustoiduks. Idee, millega tegin esimest korda tutvust möödunud suvel, pärineb võrratust Green Kitchen Stories ajaveebi retseptivaramust.



120 ml kaerahelbeid
240 ml vett
kardemoni
soola
1 pardimuna

Pane kõik koostisosad kastrulisse, sega läbi, kuumuta ning keeda madalal kuumusel pidevalt segades, kuni puder on meelepärase konsistentsi saavutanud. Täpne aeg sõltub helvestest, minul kulus umbes 5 minutit.

magustamata õunakeedist
1 ploom, viilutatud
põldmarju
metsapähkleid, röstitud
mett

Vala puder kaussi, kata õunakeedisekihiga, lisa ploomiviilud ja mõned põldmarjad, puista peale röstitud metsapähklitükke ning nirista üle meega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar