Hetkel turul saada olevad hurmaad on lihtsalt võrratud: mahlased, mesimagusad ja üliküpsed. Nagu selgus täna hommikul, sobivad nad kakaoga suurepäraselt: ühelt tummist hapukust, teiselt nektarilaadset nestet. Juurde veel üht-teist head ja pisut paremat ning magustoitude kategooriasse liigituda võiv hommikusöök ongi sündinud.
1 suur ja väga küps hurmaa
4 sl (kitsepiima)jogurtit
2 sl toorkakaod
näpuotsatäis jahvatatud nelki
1 dl kaerahelbeid
Lõigu hurmaa väikesteks tükkideks, soovi korral võid ka püreestada. Sega pudrukausis ühtlaseks hurmaatükid, jogurt, kakao ja jahvatatud nelk, lisa kaerahelbed, sega korralikult. Kata kauss toidukilega ja tõsta ööseks külmkappi.
1 pirn
peotäis põldmarju
peotäis mandleid, röstitud ja hakitud
2 sl (kitsepiima)jogurtit
2 tl vedelat mett
Hommikul täienda putru meelepäraste lisanditega. Minul osutusid valituks pirniviilud ja põldmarjad. Lisasin veel jogurtit, tükeldatud mandleid ja niristasin peale värsket mett.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar