teisipäev, 11. november 2014

Kreemine brokoli-õunasupp

Kui Sarah B. kirjutab oma ajaveebis, et ülikasulik brokoli pole talle eriti imponeerinud, siis mulle on see köögivili alati meeltmokkamööda olnud. Toorelt on õisikud minu jaoks pisut mõrkjad, aga aurutatult, vokitult, praetult ja röstitult meeldivad nad mulle väga. Kuna minu tudengipõlve juurde ahi ei kuulu, on röstimismeetod reserveeritud vaheaegadeks, seniks tuleb otsida alternatiive. Viimati proovisin Sarah B.-st inspireerituna brokolist suppi teha. Mekkis kreemiselt, ent siiski värskendavalt.



1 dl India pähkleid
1/2 tl soola

kookosrasva
1 sibul, tükeldatud
1 porru, pikkupidi poolitatud ja viilutatud
1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
10 lemon verbana lehte, peeneks viilutatud
1 väiksem brokoli, õisikuteks
1 väiksem mahlane hapu õun, südamik eemaldatud, tükeldatud
peotäis peterselli, vartega

Pane India pähklid vähemalt 4 tundi enne supiteo algust soolaga maitsestatud vette likku.

Sulata supipotis keskmisel kuumusel kookosrasv, lisa sibul ja porru, kuumuta aeg-ajalt segades 7-8 minutit, lisa purustatud küüslauk, kuumuta veel paar minutit. Lisa brokoli, õun, värsked ürdid ja nii palju vett, et köögiviljad oleks napilt kaetud. Kata osaliselt kaanega ja lase madalal kuumusel podiseda, kuni brokoliõisikud on pehmed. Täpne aeg sõltub õisikute suurusest, väldi ülekeetmist. Tõsta pott tulelt, lisa loputatud ja nõrutatud India pähklid ning püreesta supp. Serveeri rukkileiva (ja avokaadoviilude) ning rukolalehtedega, millele piserdatud sidrunimahla, niristatud oliiviõli ja puistatud soolahelbeid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar