esmaspäev, 3. november 2014

Kaerahelbe-amarandipuder

Väiksena eelistasin alati kaerahelbepudrule, mis minu jaoks liialt liimja konsistentsiga, neljaviljahelbeputru. Viimase tekstuur oli meeldivam ja maitse mitmeküllasem. Viimasel ajal on erinevate helveste segamine unustuste hõlma vajunud. Olen küll huvitavama tulemuse huvides koos keetnud kaerahelbeid ja -terasid, paar korda katsetanud kaera-rukkihelbeputru ning teinud ahjuputru hirsi ja amarandi segust, aga enamasti valmib hommikusöök siiski üht liiki helvestest, teradest või seemnetest. Mõni aeg tagasi jäi ühest toidublogist mõtteisse idee valmistada soe hommikusöök kaerahelvestest ja amarandist. Vaieldamatult kombinatsioon, mida tasub proovida. Tulemus on kreemine ka ainult veega keetes, oluline on putru pidevalt armastuse ja hoolega segada.



1 dl kaerahelbeid
2 sl amaranti
2 1/2 dl vett
soola

Pane kõik komponendid paksupõhjalisse kastrulisse, lase keema tõusta, alanda kuumust ning keeda pidevalt segades 15-20 minutit või kuni puder on endale meelepärase koostisega.

praadimiseks õli
1 Russeti õun, südamik eemaldatud, jämedalt viilutatud
5 viinamarja, poolitatud
veidi sidrunimahla
mündilehti ja lemon verbana't, tükeldatud

pekanipähkleid, röstitud
veidi vedelat mett

Soojenda pannil keskmisest suuremal kuumusel veidi õli, kalla pannile õunaviilud ning kuumuta segamata paar minutit. Kui õunaviilud on kullakarva ja hakkavad pruunistuma, keera neil teine külg, lisa viinamarjad, pigista peale sidrunimahla, puista peale tükeldatud ürdid ja kuumuta veel paar minutit.

Tõsta puder kaussi, säti peale puuviljasegu, puista üle röstitud pekanipähklitükkidega ning soovi korral nirista peale mett.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar