neljapäev, 16. oktoober 2014

KKK ehk kolmapäevahommikune kaerahelbepuder kreegikeedisega

Olen kaheksaks töiseks nädalaks Inglismaale naasnud, mis tähendab ühtlasi, et kööki jagan seitsme naabriga ning meil on kogu seltskonna peale kasutada üks valamu, kaks veekeetjat, kaks mikrolaineahju ja neli pliidirauda. Hoian silmad-kõrvad lahti, et võimalusel mõnele vaeslapse rolli sattunud ahjule hoolivamat kodu pakkuda. Seniks aga tuleb leppida olemasolevaga. Olgu stiilinäitena üles tähendatud tänane hommikusöök.


1 dl kaerahelbeid
2,5 dl vett
1 sl kuldseid linaseemneid 
veidi roosat soola

Pane potti kaerahelbed ja vesi, keeda tasasel tulel pidevalt segades, kuni helbed on pehmed ja saavutatud sobiv konsistents. Viimastel minutitel sega juurde linaseemned ja maitse järgi soola. 

paar peotäit kreeke
2-4 kuivatatud datlit, tükeldatud
1 viigimari, hakitud

Pane kreegid ühes veega potti, keeda umbes 10 minutit, kuniks kivid on pinnale tõusnud, suru saadud mass läbi sõela, viska ära sõelale jäänud kivid ja nahad. Kalla saadud keedis tagasi potti, lisa peeneks hakitud datlid, kuumuta tasasel tulel mõni minut, lisa viigimarjatükid, tõsta tulelt. 

Serveeri putru sooja keedisega, kõige peale puista granaatõunaseemneid ja röstitud metsapähklitükke.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar