1 dl kaerahelbeid
2,5 dl vett
1 sl kuldseid linaseemneid
veidi roosat soola
Pane potti kaerahelbed ja vesi, keeda tasasel tulel pidevalt segades, kuni helbed on pehmed ja saavutatud sobiv konsistents. Viimastel minutitel sega juurde linaseemned ja maitse järgi soola.
paar peotäit kreeke
2-4 kuivatatud datlit, tükeldatud
1 viigimari, hakitud
Pane kreegid ühes veega potti, keeda umbes 10 minutit, kuniks kivid on pinnale tõusnud, suru saadud mass läbi sõela, viska ära sõelale jäänud kivid ja nahad. Kalla saadud keedis tagasi potti, lisa peeneks hakitud datlid, kuumuta tasasel tulel mõni minut, lisa viigimarjatükid, tõsta tulelt.
Serveeri putru sooja keedisega, kõige peale puista granaatõunaseemneid ja röstitud metsapähklitükke.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar