reede, 31. oktoober 2014

Kaks variatsiooni tatratangust toorpudru teemal

Toorpuder on värske algus päevale ja mõnus vaheldus keedu- või ahjupudrule, eriti kui ilmad on veel oktoobrikuu viimasele nädalale ebatüüpiliselt soojad ehk temperatuurinäit suisa kahekümne plusskraadi ringis. Ehkki ettevalmistustega tuleb alustada eelmisel õhtul, ei ütleks ma, et see järgmisel hommikul olulist ajavõitu tagab. Mis mulle just meeldibki, sest kes ikka köögist liig kiiresti lahkuda ihkab!



Troopiline tatrakreem

80 ml toortatart
u 10 makadaamiapähklipoolt
2 väiksemat banaani
1 mündioksa lehed
veidi vett

1 kiivi
1 väike hurmaa
1 granadill

Pane tatar ja pähklid ööseks likku. Hommikul kurna sõelale ja loputa, püreesta ühes banaanide ja mündilehtedega, vajadusel lisa veidi vett, et konsistent oleks meelepärane. Kalla kaussi. Säti peale kiivi- ja hurmaaviilud ning granadilli sisu.





Roheline tatrakreem

1 dl toortatart
1 pirn
1/2 avokaadot
1 väikse apelsini mahl
peotäis spinatilehti
10 lemon verbana lehte

1 hurmaa
viinamarju
röstitud tatratangu (kuumuta toortatart kuival pannil paar minutit, kuni see muutub aromaatseks)

Leota tatart üleöö vees, hommikul kalla sõelale, loputa korralikult ja nõruta. Püreesta ühes tükeldatud pirni, poole vaokaado sisu, apelsinimahla, spinatilehtede ja ürdilehtedega. Puista peale tükeldatud puuviljad ja röstitud tatratang. Ära söömisega viivita, sest spinat kipub kreemi vahel veidi mõrkjaks muutma.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar