pühapäev, 26. oktoober 2014

Toorpuder

Aeg-ajalt meeldib mulle hommikuid mõne munaroa või pliidil hautamise tulemuseks olnud pudru asemel toorpudruga alustada. Selleks panen eelmisel õhtul kergelt happelisse vette likku tatratangu või pigistan pudruhelvestele nendega võrdse ruumala värskelt pressitud apelsini- või greibimahla. Viimasel korral täiendasin pisut teist varianti ehk riivisin kaerahelvestele õhtul juurde ka ühe õuna ja ühe pirni. Tulemus oli mõnus (maitses paljulubavalt juba kohe pärast kokkusegamist!) ning saab olema edasiste eksperimentide lähtekohaks. Kombinatsioon on inspireeritud kuulsast Bircheri müslist, millele koguni raviv toime omistatud, ainult et helbeid on originaalvariandiga kordi enam, et sõna "puder" toidu nimes ikka õigustatud oleks.



1 dl kaerahelbeid
1 apelsini mahl
1 väike õun, jämedalt riivitud
1 väike pirn, jämedalt riivitud

mandleid ja Kreeka pähkleid

Sega kõik kausis kokku, kata kauss kilega ning tõsta ööseks külmkappi. Väiksemasse kaussi pane vette likku mandleid ja Kreeka pähkleid. Hommikul puista puista pudrule peale veidi kaneeli ning serveeri meelepärast hooajaliste puuviljade (minul sel korral viigimari ja viinamarjad) ja leotatud ja loputatud mandlite-pähklitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar