pühapäev, 19. oktoober 2014

Pühapäevahommikused pannkoogid ehk kuidas karlssonlikult naabreid irriteerida

"Oi, mis siin nii hästi lõhnab?" päris mu juurakast naaber. "Banaanipannkoogid," vastasin kärmelt ja naeratusega, samal ajal kui küsija pisikese paki sisu kausis olevale veele lisas ning kausi mikrolaineahju pistis. Valmimas oli brittide seas populaarne mikrolaineahjupuder, ilmselt maitsestatud variant. Mõnda aega kurtis ta, kuidas nädalavahetus Cambridge'is sisutühjaks mõisteks on muutunud, siis aga tõdes taas: "Mm, see lõhn on suurepärane." Võtsin pliidiraua kõrvalt oma valge kandilise taldriku, millel kuhi pannkooke, ning sõnasin: "Jah, lähen ja uurin nüüd, kas maitse ka lõhnaga kooskõlas on." Minu meelest oli küll, eriti kui kohv maitsete harmooniat täiendas



1 muna
1 banaan
1/2 apelsini mahl
veidi peenelt riivitud apelsinikoort
1 sl sulatatud kookosrasva
veidi soola
1/3 tl küpsetuspulbrit
3/4 dl üheteranisu täisterajahu (eikorn wheat flour), sobib ka mõni muu täisteranisujahu
praadimiseks kookosrasva

Püreesta kausis kahvli abil banaan, sega hulka muna, apelsinimahl, -koor, kookosrasv ja sool. Lisa eelnevalt läbi segatud jahu ja küpsetuspulber. Vajadusel lisa jahu, tainas peaks koostiselt paksemat sorti keefirit meenutama. Sulata pannil veidi kookosrasva, tõsta iga koogi jaoks pannile supilusikatäis tainast ning küpseta keskmisel kuumusel ühelt poolt umbes 4 ja teiselt poolt 2 minutit. Tulemuseks võiks olla umbes 15 koogikest.

Lisandiks
1 banaan, viilutatud
1 tl mett
1 sl kookosrasva
soola
purustatud kakaooatükikesi

Sulata paksupõhjalises kastrulis keskmisel kuumusel kookosrasv, lisa mesi ja veidi soola, sega hulka banaaniviilud. Kuumuta, kuni banaan on pehmenenud, lisa purustatud kakaooatükid ja tõsta tulelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar