pühapäev, 19. oktoober 2014

Porgandipuder

Mõned tõdemused on paikapidavamad ja täpsemad kui mõned teised. Üks esimesse kategooriasse kuuluvatest ütlustest on järgmine: "Ega kaks kolmandata jää." Kui arvasite, et pudruretseptidega on nüüd mõneks ajaks kõik, siis peate pettuma. Tuleb veel (üks?). Enne järgmist postitust pean uurima, mida arvas vanarahvas neljanda ja viienda kohta...



1 dl rukkihelbeid
2 dl vett
1 sl kuldseid linaseemneid
peotäis sultana rosinaid
1 porgand, riivitud
veidi värsket ingverijuurt, riivitud
veidi värsket kurkumijuurt, riivitud
musta pipart
soola
serveerimiseks viigimari ja peotäis röstitud India pähkleid

Pane kõik komponendid peale soola ja pipra potti, lase keema tõusta ning hauta tasasel kuumusel kaane all aeg-ajalt segades, kuni kogu vedelik on imendunud, helbed pehmed ja puder soovitud konsistentsiga. Lisa maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart (aitab organismil kurkumijuurest kõik vajaliku kätte saada) ning lase veel paar minutit kaane all seista. Serveeri viigimarjaviilude ja röstitud India pähkli tükkidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar