pühapäev, 19. oktoober 2014

Sügisvariatsioon risalamande teemal

Kui olen kodus, eelistan putrude asemel kõikvõimalike muude hommikusöögialternatiividega eksperimenteerida. Inglismaal olles on olukord teine: ahju ei ole ja ajagagi pole just priisata. Neid tingimusi arvestades tundub puder igati arvestatav valikuvariant. Terade, helveste ja tangude riiulil ikka üht-teist leidub ja külmikus on enamasti valik hooajalisi marju-puuvilju, tekstuuri saab lisada pähklitega. Alljärgnev variatsioon hommikuputrude teemal jagab sarnaseid motiive taanlaste seas populaarse riisipudru magustoiduga, aga piima lisatud ei ole ja keetmisaeg on lühem. Lisaks seostub riisipuder minu jaoks jõuluajaga, aga sinnani on siiski veel aega, kuigi kõik restoranid rõhutavad, et just nüüd on viimane aeg teha broneeringud aastavahetuse tähistamiseks.




80 ml kaeratangu
240 ml vett
soola
Keeda sageli segades 15-20 minutit.

poole apelsini mahl
2 ploomi, tükeldatud
peotäis põldmarju
Keeda tasasel tulel 5-10 minutit.

1 tl kookosrasva
peotäis Kreeka pähkleid
kaneeli
1 sl vahtrasiirupit
Kuumuta pannil, kuni on moodustunud karamell, lase veidi jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar