esmaspäev, 2. veebruar 2015

Kuldne ja lilla



veidi kookosrasva
50 ml hirssi
25 ml amaranti
jahvatatud kardemoni
soola
1 banaan, tükeldatud

peotäis tumedaid viinamarju, poolitatud
1cm jupp ingverit, peenelt tükeldatud
veidi sidrunimahla
veidi vett

röstitud pekanipähkleid

Sulata paksupõhjalises kastrulis veidi kookosrasva, lisa hirss, amarant ja kardemon, kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades 3-5 minutit. Lisa 200 ml vett, kata kaanega, alanda kuumust ning lase aeg-ajalt segades podiseda, kuni kogu vedelik on imendunud, aga puder on veel kreemja konsistentsiga. Vajadusel lisa veidi vett. Sega hulka näpuotsatäis soola ja tükeldatud banaan.

Samal ajal kuumuta teises kastrulis kaane all umbes 5 minutit viinamarju ühes tükeldatud ingveri ning törtsu sidrunimahla ja veega.

Serveeri putru viinamarjakeedise ja röstitud pekanipähklitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar