neljapäev, 19. veebruar 2015

Vastlapäev inglise moodi

"When in Rome, do as the Romans do" ehk sel aastal tähistasin vastlapäeva põldoasupi ja moosilisanditega vastlakuklite asemel pannkookidega. Ma ei ole kindel, kas kohalikud mu pannkooke just traditsiooniliselt britilikeks peaksid, aga maitsepungad jäid igatahes rahule, kuigi loodavad, et kui märtsikuus koju lähen, pakutakse siiski ka neid tavanditoite, mida siin saareriigis üksi tegema ei hakanud.



Kõrvitsapannkoogid (inspiratsiooniallikaks Mimi Thorissoni retsept)

180 ml kõrvitsapüreed
2 kuhjaga sl Kreeka jogurtit
2 kuhjaga sl riivitud kõva kitsepiimajuustu
1/2 muna
90 ml tatrajahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
soola
praadimiseks kookosrasva

Vispelda kokku muna, jogurt, kõrvitsapüree ja kitsepiimajuust, lisa eelnevalt segatud jahu, küpsetuspulber ja sool. Ära üle sega. Prae kookosrasvas keskmisel kuumusel lusikapannkoogid.

Naudi kuumalt, kõrvale sobib hästi segu salatilehtedest, avokaadotükkidest, tükeldatud talisibulast, maitseks sidrunimahla, Kreeka pähkli õli ja soola.




Banaanipannkoogid kakaolisandiga (Heather Handsi ehk flourishing foodie retseptist inspireeritud)

1/2 banaani, kahvliga purutstatud
90 ml kookospiima
1/2 muna
1 tl sulatatud kookosrasva
60 ml täisteranisujahu (mul oli einkorn ehk üheteranisu)
1/2 tl küpsetuspulbrit
soola

Ühenda omavahel eelnevalt segatud kuivained ja vedelad komponendid, väldi ülesegamist. Prae keskmisel kuumusel kolm kooki, lisarasvainet pole ilmselt tarvis.

Lisandiks tükelda 1 banaan, pruunista  üsna sageli segades keskmisest kõrgemal kuumusel 1 tl kookosrasvas. Tõsta pann tulelt, lisa 1 sl toorkakaod, sega läbi ja määri kookidele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar