pühapäev, 8. veebruar 2015

Munahüüve porruga, peedikreem ja salatilehed

Täna teatas linnutalu peremees turul minu vastava päringu peale, et pardimune sel korral kahjuks saada ei ole, sest ilmad on viimasel ajal partide jaoks liialt külmad olnud. Palusin neil oma pardiperet algaval nädalal soojas hoida ja hästi toita, osaliselt küll omakasupüüdlikel eesmärkidel: ehk on paari nädala pärast taas võimalik eriliselt rikkalikku munahüüvet nautida... Sel korral tuli aga kanamunadega leppida. Eelmise nädala pardimunaeksperiment olgu mõnusa maitseelamuse meenutuseks kirja pandud. Kel veel ainult külmakartlikud pardid lähiümbruses resideeruvad (või kes partidest hoopis kaugel elavad), võivad lahti klopitud kanamunale veidi vahukoort või peenelt riivitud juustu hulka segada. 


1 sl peenelt hakitud šalottsibulat
veidi soola
1/2 mandariini mahl
1/2 sl valge veini äädikat
1/2 sl oliiviõli
paar peotäit salatilehti, rebitud

Sega kausis mandariinimahl, äädikas ja sool, lisa tükeldatud šalottsibul ja lase kümmekond minutit seista, et sibula maitse pehmeneks. Seejärel vispelda hulka oliiviõli. Vahetult enne serveerimist lisa salatilehed, sega hoolikalt läbi ja aseta taldrikule.

1 keedetud peet
peotäis keedetud ube
tüümiani
1-2 sl sidrunimahla
1-2 sl oliiviõli
soola

Pane kõik koostisosad kannmiksrisse, maitsesta. Tõsta segu taldrikule.

oliiviõli
1 väike porru, viilutatud
soola
1 pardimuna, lahti klopitud sortsu veega

Kuumuta pannil madalal kuumusel veidi oliiviõli, lisa porruviilud ning kata pann kaanega. Kuumuta aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni porruviilud on täiesti pehmed ja kergelt kuldsed. Tõsta kaas pealt, kalla hulka lahtiklopitud pardimuna ning kuumuta veel pidevalt segades umbes minuti jagu, kuni muna enam-vähem hüübinud, aga endiselt kreemjas ja mitte täiesti küps. Tõsta munasegu taldrikule peedimäärde peale.



2 viilu juuretisega saia
1/3 avokaadot
mungoaidandeid

Kõrvale sobivad suurepäraselt röstitud juuretisesaiad, millel avokaadoviilud ja mungoaidandid.

1 kommentaar: