esmaspäev, 9. veebruar 2015

Banaanipannkoogid

Üks briti toidublogija kirjutas hiljuti üleolevalt, et kahest komponendist koosnevaid banaanipannkooke propageerivad toiduentusiastid on segi ajanud mõisted "pannkook" ja "omlett". Kui pannil praadida banaani-munasegu, olevat tulemuseks mitte pannkoogid, vaid banaaniomlett. Varem olin isegi üsna skeptiline: vaid munast ja banaanist koosnevad küpsetised olid minu maitse jaoks liiga lääged ja iseloomutud. Ent mõni päev tagasi tekkis mul Green Kitchen Stories Instagramis ilmunud ülesvõttest tingituna tungiv vajadus banaanipannkookidele uus võimalus anda, serveerides neid soolase tahini-jogurtikastme ja värske mangoga. Üks viimase aja mõnusamaid leide banaanide kasutamiseks!



2 banaani, kooritud ja kahvliga purustatud
2 muna
1 kardemonikupra sisu, purustatud
1/2 laimi peenelt riivitud koor
näpuotsatäis soola
praadimiseks kookosrasva

Klopi kausis lahti munad, sega hulka banaanipüree, kardemon, laimikoor ja sool. Prae keskmisest kõrgemal kuumusel väheses kookosrasvas lusikapannkoogid.

Serveerimiseks
1/2 mangot, tükeldatud

1 sl tahini't
4–6 sl kitsepiimajogurtit
näpuotsatäis soola

Vispelda kokku tahini, kitsepiimajogurt ja sool, maitse ja vajadusel tee parandusi. Kaste peaks olema tummine ja kergelt soolakas, sest pannkoogid on mesimagusad, nagu ka mango, kui poest on õnnestunud õige isend valida. Kui mitte, nirista peale veidi mett.

Serveeri pannkooke soojalt mangotükkide ja jogurtikastmega, puista peale mõned soolahelbed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar